Weer in Sevilla vandaag

Het weer in Sevilla

Sevilla, gelegen in het zuiden van Spanje, staat bekend om zijn hete en droge klimaat, vooral in de zomermaanden. Het weer in Sevilla wordt sterk beïnvloed door zijn ligging in het binnenland van Andalusië, ver weg van de verkoelende invloed van de zee. De zomers zijn extreem heet, met temperaturen die vaak boven de 40°C uitkomen, vooral in juli en augustus. Het kan zo warm worden dat de stad midden op de dag bijna stilvalt, en de lokale bevolking zich terugtrekt in de koelte van hun huizen of schaduwrijke terrassen.

De winters in Sevilla zijn daarentegen mild en aangenaam, met gemiddelde temperaturen rond de 15°C. Hoewel regen in de winter niet ongebruikelijk is, zijn de neerslaghoeveelheden beperkt. De lente en herfst zijn de meest aangename tijden van het jaar, met gematigde temperaturen en heldere, zonnige dagen. Deze seizoenen zijn ideaal voor een bezoek aan de stad en om te genieten van de vele culturele evenementen en buitenactiviteiten.

Het weer in Sevilla maakt de stad tot een zonovergoten bestemming, ideaal voor liefhebbers van warm weer, maar de zomerhitte kan voor sommige bezoekers een uitdaging zijn.

Weer Sevilla per maand

Weer Sevilla Januari

6° tot 16°

Weer Sevilla Februari

7° tot 17°

Weer Sevilla
Maart

8° tot 20°

Weer Sevilla
April

10° tot 22°

Weer Sevilla
Mei

13° tot 27°

Weer Sevilla
Juni

16° tot 32°

Weer Sevilla
Juli

20° tot 36°

Weer Sevilla Augustus

21° tot 37°

Weer Sevilla September

18° tot 32°

Weer Sevilla Oktober

13° tot 26°

Weer Sevilla November

9° tot 20°

Weer Sevilla December

6° tot 16°

Klimaat van Sevilla

Het klimaat van Sevilla wordt gekenmerkt door hete zomers en milde winters, wat typisch is voor het mediterraan klimaat dat in deze regio heerst. Sevilla ligt in het binnenland van Andalusië, wat betekent dat de stad niet profiteert van de matigende invloed van de zee. Dit zorgt ervoor dat de zomers uitzonderlijk warm kunnen worden, met temperaturen die vaak de 40°C overschrijden. In juli en augustus is Sevilla een van de warmste steden van Europa, en de intense hitte kan dagenlang aanhouden. De winters in Sevilla zijn mild en relatief kort, met temperaturen die zelden onder de 5°C dalen. Sneeuw is uiterst zeldzaam, en vorst komt bijna nooit voor.

Neerslag in Sevilla is geconcentreerd in de herfst en wintermaanden, met een piek in november en december. De regenval is echter bescheiden, met een jaarlijks gemiddelde van ongeveer 500 mm. De lente en herfst zijn aangenaam mild, met temperaturen tussen 20 en 30°C, en bieden de perfecte omstandigheden om van het buitenleven te genieten. Het klimaat van Sevilla maakt de stad tot een aantrekkelijke bestemming, vooral buiten de hete zomermaanden.

Weer Sevilla deze week

Boek vandaag een vakantie naar Sevilla

Tui
TUI
Op dit moment zijn er 151 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Corendon
Op dit moment zijn er 50 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 143 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Oad
Op dit moment zijn er 12 vakanties beschikbaar.
8,8
4.4/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 24 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
SUNtip
Op dit moment zijn er 27 vakanties beschikbaar.
9,1
4.5/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 447 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 86 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Eliza was here
Op dit moment zijn er 47 vakanties beschikbaar.
8,9
4.4/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 45 vakanties beschikbaar.
9,2
4.5/5